Zwangerschapsmassage

Fertiliteits massage

Lichamelijke aanraking helpt om de verbinding te maken met je lichaam en baarmoeder en om zowel fysieke als mentale ruimte te creëren voor de toekomstige zwangerschap en baby.
Massage helpt om oude overtuigingen los te laten, om te gaan met de drang naar controle en om vanuit vertrouwen jouw reis naar een toekomstige zwangerschap te maken.
Het is een lichaamsmassage waarbij de meeste aandacht uitgaat tijdens de massage naar de onderrug, het bekken- en buikgebied omdat we met name in deze regio’s willen zorgen voor ontspanning en een goede doorbloeding.

Kortom, een fertiliteitsmassage helpt je om diep te ontspannen en je algehele gezondheid te ondersteunen. Tegelijkertijd heb je tijd en ruimte voor jezelf en mag je even echt voor je laten zorgen!

Wanneer in je cyclus plan je een fertiliteitsmassage?
Ontvang de fertiliteitsmassage net na je menstruatie en vóór je een eisprong of een terugplaatsing hebt gehad.
Wanneer liever niet? Tijdens je menstruatie werkt je baarmoeder hard om het slijmvlies af te breken en met behulp van het bloed het bloed af te voeren. We willen dit proces niet verstoren door een massage uit te voeren. Ook op het moment dat je zwanger kunt zijn, dus ná je eisprong of na een terugplaatsing bij een medisch traject, kan je beter geen massage boeken. Wanneer je je menstruatie hebt gehad, ben je weer van harte welkom.

Inschrijven voor Fertiliteitsmassage

Schrijf je hier in voor Fertiliteitsmassage of Fertiliteits Yoga. Klik hier voor het formulier

Zwangerschapsmassage

Wanneer je zwanger bent, wordt er veel van jezelf gevraagd. Het kan dan heerlijk zijn om te ontspannen tijdens een
speciale Hydro-zwangerschapsmassage. Deze massage duurt ongeveer 60 minuten.  Deze vorm van massage is een massage op een warmwaterkussen. Bij deze massage is het zelfs mogelijk om nog bij een vergevorderde zwangerschap een volledige rug massage te krijgen. Het lichaam kan worden gemasseerd terwijl je comfortabel op je rug blijft liggen. Door de warmte van het kussen is het makkelijker pijnen en spanningen los te laten. De massage is bedoeld om te ontspannen, om je lichaam en de baby in je buik te koesteren. De massage heeft geen therapeutisch karakter. Ook wanneer je bang of onzeker bent tijdens je zwangerschap of erg opziet tegen de bevalling, kan een massage je helpen en vertrouwen in je lichaam geven.

Massage verbetert de circulatie van het bloed, hierdoor worden zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen sneller door het lichaam vervoerd, van en naar het kind. Zodoende komt de massage ook ten goede van de baby. Door massage komen onder andere endorfine vrij die kalmerend en pijn bestrijdend werken. Tevens wekken deze stoffen een geluksgevoel op. Deze massage helpt bij het in balans brengen van jezelf. Dit zal de ontwikkeling van de baby altijd ten goede komen.

Postnatale zwangerschapsmassage

Ook na de bevalling is de massage een prettige hulp bij herstel van je lichaam. Het lichaam heeft tijdens zwangerschap en bevalling heel wat te verduren gehad en dan met name de spieren en pezen. Een goede massage tijdens de herstelperiode helpt om je sneller fit en ontspannen te voelen.
Zeker in de drukke kraamtijd is dit echt een cadeautje. Even tijd voor jezelf!

evt extra Diastase check – nagaan of er ruimte is ontstaan tussen je rechte buikspieren. Als dit zo is (wat zeer vaak het geval is) ontvang je tips voor het sluiten van de diastase.

Locatie: Vlissingen

Kosten:
Kijk op onze tarieven pagina voor de actuele prijzen.